15. veebruar 2013

Nuudliroog ja toorjuustukook

Nuudliroog

(neljale)

Vaja läheb: Täisteranuudleid, paprika-herne-maisi sügavkülmutatud segu, holloumi juust, soolapähklid, õli ja sidrunimahl

  1. Keeda 200g nuudleid keevas vees 5 minutit. Kurna
  2. Sulata 200g herne-maisi-paprikasegu. Nõruta ja tükelda 200g halloumi juustu.
  3. Kuumuta pannil 3sl õli. Pane pannile köögiviljasegu ja halloumi tükid. Sega ja küpseta mõned minutid.
  4. Lisa pannile 1dl soolapähkleid ja kurnatud nuudlid. Sega. Lisa 1sl sidrunimahla ja sega. Halloumi ja soolapähklite soolasusest peaks piisama, kuid kontrolli lõpuks siiski roa maitset.
Mina ise tegin tavalise riivjuustuga kuna ei leidnud poest seda juustu ja sidrunimahla unustasin ka osta, kuid sellegi poolest tuli toit väga maitsev :)

Valentinipäeval ma kodust liikuma ei saanud ja mõtlesin, et teen mehele ja tütrele ühe maitsva koogi selle päeva puhul. Valisin toorjuustukoogi selleks, sest see pole liiga magus aga samas väga maitsev.


TOORJUUSTU KOOK

PÕHI:
250g kaeraküpsiseid
100g võid

KATE:
2 muna
200g maitsestamata toorjuustu
5 sl suhkurt
2 dl kohupiimapastat

MUSTIKAKASTE:
200g värskeid võik külmutatud mustikaid
3 sl suhkurt
  1. Purusta kaeraküpsised köögikombainis või pane kilekotti ja vajuta taignarulliga puruks. Sega sulatatud võiga.
  2. Määri 24 cm läbimõõduga pirukavorm võiga, suru küpsisemass selle põhja ja äärtele.
  3. Katte jaoks vahusta koos toasoojad munad,toorjuust,suhkur ja kohupiimapasta.Laota segu vormi põhjapeale ning küpseta 175 kraadi.
  4. Vahetult enne serveerimist valmista kaste. Selleks püreesta mustikad koos suhkruga saumikseris või kahvli abil.
  5. Nirista lusikaga veidi kastet koogi peale, ülejäänu serveeri kausikeses kõrvale
Mina kasutasin veel lisaks ka kirsse.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar