Rosinasai
Mina tegin topelt koguse aga kirja panen ühe portsu kogused.
Vaja läheb:
- 450g nisujahu
- 1tl soola
- 0,5 pakki (6g) kuivpärmi
- 3dl sooja vett
- 0,5dl õli
- 1spl vedelat mett
- 1 muna
- 150g (1 pakk) rosinaid

Valmistamine:
- Sega jahu, pärm, sool ja rosinad
- Sega mõõtekannus soe vesi, õli, mesi ja enamus lahtiklopitud munast.
- Kalla kuivainete hulka ja sõtku ühtlaseks.
- Kata taignakauss puhta köögirätikuga ning lase soojas kohas umbes 30 minutit kerkida.
- Sõtku tainas kergelt läbi, vormi piklikuks pätsiks ning tõsta küpsetuspaberiga vormi.
- Lase kaetult kerkida 30 minutit.
- Pintselda saiapäts ülejäänud munaga ning küpseta 200-kraadise ahju allosas 30-35 minutit (või kuni sai on pealt kuldpruun).
- Lase rätiku all jahtuda.
Maitselt tuli sai väga hea. Vähemalt nii mulle öeldi. :) Muidugi võib rosinate asemel kasutada seemneid või teisi asju - vastavalt oma maitsele. Keelatud pole ka ilma milletagi tegemine ehk siis ainult tavaline sai.
Krevetipasta
Vaja läheb:
Krevetipasta
Vaja läheb:
- 250g spagette
- 150g krevette
- 1spl oliiviõli
- 1 sibul
- 2 küüslauguküünt
- 100g kirsstomateid
- 1,5dl valget veini
- 400ml vahukoort
- 200g toorjuustu
- soola ja pipart
- parmesani

Valmistamine:
- Kuumuta pannil oliivõli ja prae hakitud sibul ja küüslauku mõned minutid, kuni need muutuvad klaasjaks.
- Lisa valge vein ja hauta 5 minutit.
- Vala pannile koor ja lase peaaegu keema tõusta, siis lisa vähehaaval toorjuust ja kuumuta, kuni kaste pakseneb ja muutub ühtlaseks. Maitsesta.
- Lisa kastmesse poolitatud kirsstomatid ja puhastatud krevetid.
- Hauta mõned minutid.
- Kuni kaste pakseneb, keeda pasta soolaga vees.
- Kurna ja sega kastmega, peale riputa juustu.
Mina ise kasutasin külmutatud krevette ja peale soola pipra lisasin veel mangokarrit. Kuna mul kodus parmesani polnud siis ma seda ei kasutanud. Panin peale hoopis maitseaine segu (santa maria ürdiaia segu).
Eks edaspidi ole näha kas postitan veel mõnda retsepti, mis mulle endale väga maitseb. :)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar