6. märts 2013

Arstlik ülevaatus

Täna siis sai käidud taaskord arsti juures kaalumas ja mõõtmas.
Vot nii suur olengi
1 kuuselt on Kristofer-Robin :

  • pikkus 58cm (+4cm)
  • kaal 5290g (+1020g)
  • peaümbermõõt 39cm
Arst ütles, et meil on oht nabasongale, kuid õnneks pole see midagi hullu.
Sellest täpsemalt siis:

Küsimus:
Mis asi on nabasong ja kui tõsine probleem see on? Kuidas seda ravitakse?
Vastus:
Nabasong tähendab seda, et lapse naba ei tõmbu mitte sisse, vaid pundub väljapoole. Sellise pundumise põhjus on sooltes ja teiste kõhu sisekudede seisundis. Nabasong ei ole nii suur probleem nagu näiteks kubemesong, mille korral võib olla vajalik kirurgiline sekkumine, sest sooled ning nende sisu võivad songa sisse kinni pitsuda. Vastupidiselt tavaarusaamale ei sõltu nabasonga tekkimine sellest, kuidas nabanöör läbi lõigati või sellest, kui palju beebi nutab. Pigem on tegemist avausega kõhuseinas, mille kaudu nabanöör ja selle veresooned emakas olles loote kehasse sisenesid. Mõnel beebil on see avaus tilluke, kuid teistel väga suur ning nende vahele jääb palju erinevate suurusega avausi. Seni teadmata põhjustel esineb europiidsel rassil nabasonga harvemini kui teiste etniliste gruppide lastel. Enamasti ei ole kirurgiline sekkumine vajalik, sest suurem enamus sellistest songadest kaovad iseseisvalt kui laps saab 5 kuni 10 aasta vanuseks. Ükski abinõu, nagu nt kõhu kinnisidumine või songale kümnepennise asetamine, ei kiirenda songa kadumist. Vaata asjale sedaviisi: hoolimata sellest, kas su beebi naba on punnis või sissepoole, on see tõenäoliselt üks armsamaid - ja kõige kõdikartvamaid - nabasid maailmas.

Pea tõstmine
Muidu on poiss tubli ja on näha et tahab juba liikvele minna. Vaikselt tõstab juba pead ja kui käed jalgade taha panna siis lükkab ennast edasi. Saime ka vaktsiini süsti ja sellel ajal oli kisa taevani. Peale mõõtmist pissiti isegi emme täis :D
Vastu tänast tehti uus unerekord - nüüdseks on siis kõige pikem magamine kella 11st - 05.30ni. Minu rinnad aga olid kui pommid selleks ajaks ja issi küljealune oli ka märg :D Eks nüüd ole näha kas hakkavadki pikemad uned tulema.


Hetkel me õue jalutama kahjuks ei saa, kuna tüdruk on nohune ja köhane ning poisil ka kerge nohu, mis õnneks hakkab juba mööda minema. Eks me siis otsime tubaseid tegevusi ja oleme rõõmsad. :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar