Rabarberikook
Koostis
1 pakk Vilma juubelitordipulbrit
150g võid
3-4 suuremat rabarberivart
suhkrut maitse järgi
Valmistamine
Pane kaussi või ja juubelitordipulber ning mudi näppudega kuni tekib purujas mass. Puhasta ja tükelda rabarber ning puista suhkur peale. Võta lahtikäiv koogivorm (26cm kasutasin mina) ja pane põhja paber. Nüüd võta 2/3 purumassi ja suru vormi põhja ja võib ka natuke äärtesse panna. Selle peale pane rabarber ja kõige lõpuks puista ülejäänud puru rabarberitele. Küpseta 160 kraadises ahjus u 30min või kuni kook on pealt kuldpruun.
Kohupiimakook
Koostis
1 pakk Vilma juubelitordipulbrit
150g võid
400g maitsestamata kohupiima
3 muna
suhkurt
vanillisuhkur
sidrunimahla
Valmistamine
Või ja juubelitordipulber mudi puruks. Teises kausis sega kohupiima hulka muna ja suhkrud ning u poole sidruni mahl (oleneb kui haput soovid). Kata koogivormipõhi paberiga ja suru 2/3 purust koogivormipõhja ja äärtesse. Peale kalla kohupiim ja puista ülejäänud puruga üle. Küpseta 160 kraadises ahjus nii kaua kui kook on pealt kuldpruun või kuni tikk tuleb koogist puhtana välja.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar