12. veebruar 2012

Valgešokolaadiga aprikoosikook

Vähemagusas ja kergena tunduvas aprikoosikoogis võid kasutada nii värskeid kui ka kompotiaprikoose, kuid viimastega tuleb kook magusam.

Põhi

150g võid
1dl tuhksuhrut
2 munakollast
3,5dl jahu
1tl soola

Täidis

300g valget šokolaadi
350g  hapukoort
2 muna
400g aprikoose

Vahusta toasoe või tuhksuhkruga. Lisa munakollased ning omavahel segatud jahu ja sool. Suru tainas võitatud 26cm läbimõõduga koogivormi põhja ja äärtesse. Toksi kahvliga põhjale augud ja hoia täidise valmistamise ajal sügavkülmas.
Täidise tegemiseks sulata šokolaad. Lisa hapukoor ja munad ning sega ühtlaseks.
Eelküpseta põhja 200-kraadises ahjus 10 minutit.
Vala segu eelküpsetatud põhjale ja kata viilutatud aprikoosidega. Küpseta veel 20 minutit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar